fbpx

Instagram Bildestørrelser & Dimensjoner for 2021

Innhold

Fra feed-innlegg til IGTV og Reels er det ikke alltid like lett å vite den beste størrelsen og dimensjonen for hvert Instagram-innlegg. I denne praktiske guiden finner du alle dimensjonene du trenger for å lage bilder og videoer i perfekt størrelse for Instagram. Vi har også laget en gratis infografikk for enkel referanse! Sjekk det ut nedenfor:
instagram bildestørrelser

Instagram bildestørrelse og bildeforhold

Når du deler bilder og videoer på Instagram, er det to hoved ting å huske på: størrelsesforhold og størrelse.

Størrelsesforhold

Bildeforhold refererer til bredden på et bilde i forhold til høyden. Det uttrykkes som et forhold, som 4: 5 eller 9:16, der det første sifferet representerer bredden og det andre sifferet representerer høyden.

Det er viktig å sørge for at bildene og videoene dine faller inn under Instagrams retningslinjer for størrelsesforhold, ellers blir de beskåret for å passe til et støttet forhold – noe som kan føre til at deler av bildet ditt går tapt.

Størrelse

Størrelse (eller oppløsning) refererer til antall piksler som utgjør bredden og høyden på bildet eller videoen. I likhet med størrelsesforholdet uttrykkes størrelsen med to tall, den første representerer bredden og den andre representerer høyden.

For eksempel er en bildestørrelse på 1080px 1080px mye større enn en størrelse 50px x 50px.

Når du deler et bilde eller en video på Instagram, vil bildet som vises (både på appen og på nettet) vanligvis være mye mindre enn originalen du lastet opp.

Så selv om du laster opp et bilde med en bredde på 1080px, blir bildet som vises på Instagram komprimert til en mindre størrelse.

Så har bildestørrelse på Instagram noe å si i det hele tatt?

Det gjør det faktisk! Selv om Instagram komprimerer bilder og videoer, er det alltid bedre å dele med en optimal oppløsning. På den måten når Instagram komprimerer bildet ditt, påvirker det ikke bildekvaliteten.

Merk: Du bør fortsatt prøve å unngå å legge ut bilder med en ultrahøy oppløsning, som 5400 px ved 5400 px. Å gjøre det kan faktisk påvirke bildekvaliteten din på en negativ måte.


Instagram-størrelsesguide #1: Instagram-innlegg

Det var en gang i tiden Instagram-innlegg kun kunne bli publisert som firkantet. Men nå kan du «nesten» velge størrelsen helt fritt.

Firkantet Innlegg (1:1)

Selv om Instagram støtter horisontale og vertikale bilder, fortsetter firkantede innlegg å være et populært valg på Instagram – spesielt når Instagram-profilnettet beskjærer innholdet til et forhold på 1: 1.

Så hvordan optimaliserer du for kvadratiske innlegg?

Vi anbefaler at du lager de firkantede bildene 1080px 1080px i størrelse. På den måten, når Instagram komprimerer filen, vil versjonen fortsatt være av høy kvalitet.

Horisontale Innlegg (16:9)

Mens Instagram anbefaler et sideforhold på 1.91: 1, kan du faktisk gå så langt som 16: 9.

I alle fall anbefaler vi at du gjør høyden på det horisontale bildet minst 1080px. På den måten, når Instagram komprimerer filen, bør kvaliteten forbli ganske høy.

Vertikale Innlegg (4:5)

Generelt sett skal de vertikale bildene ha et sideforhold på 4: 5. Noe lenger (som 4: 6 eller 4: 7), og Instagram vil beskjære innholdet ditt.

Når det gjelder størrelse, anbefaler vi at du går med 1080px 1350px. På den måten, når Instagram komprimerer bildet, skal det vises på rundt 480px x 600px.

Opprett din helt egen digitale arbeidsplass,
gratis

Du vil også kanskje like disse?